Slovenija

Še dva dni do kitarskega spektakla

U.K.
6. 2. 2013, 13.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V petek 8. februarja bo v Hali Tivoli nastopil legendarni Slash s predskupino Tide. Vsekakor nekaj za ljubitelje kitarskih rifov.

Težko pričakovani koncert SLASHA z Mylesom Kennedyjem in The Conspirators, ki se ji je pridružil še kitarist Frank Sidoris (The Cab) v Ljubljani se naglo bliža! K vroči rokerski atmosferi bo zagotovo prispevala tudi slovenska skupine TIDE, ki bo praznični petkov koncert v Hali Tivoli začela ob 20.00 uri.

Slash je priznan kot eden najboljših kitaristov in avtorjev vse odkar je pred skoraj 30timi leti z Guns N' Roses in neprekosljivimi hiti »Sweet Child O' Mine«, »November Rain«, »Paradise City«, »Nightrain«, »Welcome To The Jungle«,…osvojil svet!
Že v času GN'R je deloval v različnih projektih, najbolj znan je Slash's Snakepit. Zgodbo o uspehu je nadaljeval superskupino Velvet Revolver in si s singlom »Slither« prislužil nagrado Grammy.
Od leta 2009 se je Slash na veliko veselje svojih starih in novih privržencev osredotočil na samostojno kariero. Izdal je dva zelo dobro sprejeta albuma - »Slash« (2010) in »Apocalyptic Love« ( 2012).
Gibson Les Paul kitare, črn klobuk in očala ter kodrasta frizura - Slash je prava rock ikona, ki navdihuje ljubitelje glasbe po vsem svetu.
Kitarist z magičnim darom za rife uživa veliko spoštovanje tudi med glasbenimi kolegi. Sodeloval in nastopal je z največjimi imeni popularne glasbe kot so Micheal Jackson, Lenny Kravitz, Stevie Wonder, Ray Charles, Ozzy Osbourne ,…in pustil unikatni pečat na ploščah drugih izvajalcev, tudi Rihanne.
Prejel je številne nagrade in priznanja; v izborih glasbenih kritikov in medijev Slasha uvrščajo med najboljše električne kitariste vseh časov (Time Magazine 2009 - 2. mesto; Guitarist magazine – 3. in 4. mesto); kot član GN'R je letos postal nesmrten še v Rock and Roll Hall of Fame, svojo zvezdo ima tudi na holivudskem Walk the Fame.


TIDE predskupina SLASH-u v Hali Tivoli!

Naši rokerji so bili s strani SLASHa izbrani za predskupino. TIDE so na glasbeni sceni polnih 8 let in več, v tem času pa imajo že izkušnjo predskupine IRON MAIDEN (Stadion za Bežigradom), URIAH HEEP (Hala Tivoli) in veliko nastopov ter festivalov na domačem in tujem. Tokrat so bili, velja poudariti, izbrani za lokalno predskupino s strani SLASH-a.

Tide predstavljajo svojo četrto, še aktualno rokersko izdajo No.4, katero so uredniki nacionalnega srbskega radia Beograd 202 uvrstili med najboljše albume leta v regiji (album je izšel oktobra 2012). Prvi single z albuma je bil angažiran in revolucionaren Riot Act. Na radijskih postajah pa se predvaja aktualni drugi single BELIEVE, prihaja pa tudi videospot, katerega si bomo lahko ogledali že v mesecu februarju.

Tide so za kulturni praznik, 8.februarja, napovedali udaren, glasen in pravi rokerski nastop, kot so za predskupino SLASHa tudi spodobi. Fantje so po vseh vzponih in padcih zelo motivirani, da se predstavijo na najboljši možen način in zadovoljni, da so bili ravno oni izbrani in potrjeni za predskupino.

Rock preporod se je začel in Tide so z albumom No.4 v prvi bojni liniji. Ne zamudite!
Več o skupini TIDE na: www.tide-band.com