Slovenija

Kaj je Slakonja zahteval od TV3?

T.P.
6. 2. 2013, 10.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Klemen Slakonja je v razkošnih beograjskih studijih že snemal za svojo prvo oddajo, vprašanje, zakaj je prestopil na TV3 Medias, pa še vedno buri duhove.

V ljubljanskem Koloseju smo se družili z vrhunskim igralcem, voditeljem, imitatorjem Klemnom Slakonjo, ki je že pred časom presenetil javnost z odločitvijo o sklepu pogodbe s komercialno televizijsko hišo TV3 Medias.

Odzivi iz tujine

Verjetno je odveč spominjati, da se o oddaji Misija Evrovizija prav po Klemnovi zaslugi še vedno veliko govori, predvsem pa se njegove glasbene imitacije množično gleda na You Tubeu. Na vprašanje, ali spremlja gledanost svojih posnetkov, nam je odgovoril pritrdilno, obenem pa dodal, da nekatere celo sam naložil na splet. Njegovo delo so opazili tudi v tujini, od koder kar dežujejo pozitivni odzivi, prepričani pa smo, da bodo kmalu prišle tudi mamljive ponudbe, ki bodo našega kralja šova zagotovo slej ko prej iztrgale iz slovenskih kulturnih in medijskih nedrij.

Mamljiva ponudba

Zato ga je treba izkoristiti zdaj, ko je še doma! Na TV3 Medias očitno vedo, da je Klemen vroče blago, zato so stegnili po njem lovke in ga tudi uspeli privabiti pod svoje žaromete. Vemo, da je Slakonja zahteven tako do sebe kot do drugih, zato nas je zanimalo, kakšne zahteve je postavil komercialni televiziji, ki je do nedavnega, ko je bila še Pink TV, veljala za slabega plačnika. »Tako je bilo včasih, odkar je to nova televizija, pa slišim, da redno vse plačujejo,« pravi Klemen, ki nam višine svojega honorarja ni izdal, je pa povedal, da je bilo ključno za sprejem ponudbe nekaj drugega. »Ponudili so mi proste roke in v celoti sprejeli koncept, ki sva ga pripravila z Binetom Biziljem, vsebuje pa vse, kar rad počnem. Potrdili so ekipo, s katero želim delati, ter me peljali v Beograd na ogled snemalnega studia.«

Zadetek v petek že prihodnji teden

Očitno so mu ponudili odlične pogoje za delo, saj je večji del prve oddaje že posnet. Delno jo snemajo v naprej v Beogradu in Ljubljani, delno pa bo potekala v živo. Poleg našega fantastičnega voditelja bosta za smeh skrbela tudi Žile in Baja (njuni pravi imeni sta Goran in Mario, fanta pa s filmčki, v katerih nastopata kot Carice, na You Tubeu štejeta na milijone ogledov). Takšna zasedba je nedvomno zadetek v polno, naravnost bombastična pa je tudi vsebina oddaje, ki so nam jo uradno opisali takole: »Klemen Slakonja in »carici« Žile in Baja bodo poskrbeli, da boste za javnost zadržane znane Slovence spoznali v drugi, zabavni luči, seveda pa ne bo manjkalo niti dobre glasbe, štosov v rubriki Znani se za**bavajo in še marsičesa – a ničesar takega, kar ste bili vajeni gledati do sedaj. Verjemite, komaj boste čakali na petke ob 20.00 in oddajo Zadetek v petek! Ne pozabite: prvič na programu 15. februarja in potem naprej vsak petek. To pa je tudi vse, kar se bo pri Zadetek v petek ponavljalo. V vsaki oddaji vas čakajo duhoviti intervjuji, nepozabni glasbeni nastopi, Klemnove imitacije, skrite kamere in še in še. Ker velja že od pamtiveka: petek je dan za zadetek!«