Slovenija

Slovenci žal klonili

U.K.
25. 1. 2013, 20.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Slovenska rokometna reprezentanca je žal izgubila proti izjemni Španiji. A v vsakem primeru lahko fantom čestitamo, saj so bili velik del tekme popolnoma enakovredni.

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v polfinalu svetovnega prvenstva v Španiji danes v Barceloni izgubila z domačo izbrano vrsto z 22:26 (12:13) in se bo v soboto v tekmi za končno tretje mesto ob 19. uri pomerila s poraženko drevišnjega drugega polfinalnega dvoboja med Dansko in Hrvaško.

Španci so tekmo v svoj prid odločili sredi drugega polčasa, ko so z delnim izidom 6:0 pobegnili na 21:14. Pri Sloveniji je bil najboljši strelec Gašper Marguč s sedmimi goli, pri Špancih pa je Joan Canellas zabil šest zadetkov.

Kljub temu, da so Španci vseskozi vodili, pa se je zdelo, da je Španija vseeno premagljiva. Enostavno igra Slovencem ni uspela in žal so morali Špancem športno priznati zmago. A jutri bo nova preizkušnja v borbi za tretje mesto in vsaj glede prvih izjav lahko rečemo, da so Slovenci jezni zaradi poraza in da Hrvatom ali Dancem ne bo lahko v borbi za medaljo. A karkoli se bo zgodilo v soboto, slovenski rokometaši so dosegli izjemen športni dosežek.