Slovenija

S pištolo po vinjete...

STA / S.R.
25. 1. 2013, 11.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ljubljanski policisti so imeli v četrtek pozno popoldne opravka z dvema oboroženima ropoma.

Prvi se je zgodil v prodajalni ob Dolenjski cesti, od koder so nepridipravi odnesli kolesa, drugi pa v prodajalni bencinskega servisa v Mengšu. Od tam je storilec ukradel gotovino in več vinjet, saj ga je razbesnelo, ker mu je prodajalec ponudil samo eno.

Policijo so o ropu v prodajalni ob Dolenjski cesti obvestili okoli 17.30. Po ogledu trgovine in pogovoru z uslužbenci so policisti ugotovili, da sta zamaskirana moška vstopila v prodajalno in z grožnjo zahtevala, da se zaposlena uležeta na tla. Pri tem sta uporabila tudi pištolo, enega od zaposlenih pa sta vklenila v lisice.

Iz prodajalne sta odnesla nekaj gotovine in 11 koles ter jih naložila v kombinirano vozilo, ki je bilo parkirano pred prodajalno in v katerem je čakal tretji storilec. Po dejanju so pobegnili, podjetje pa oškodovali za nekaj deset tisoč evrov. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in iskanjem storilcev.

Le pol ure pozneje, okoli 18. ure, so se policisti odpravili še na prizorišče ropa v prodajalni bencinskega servisa v Mengšu. Ugotovili so, da je storilec od prodajalca zahteval gotovino in vinjete. Tudi ta nepridiprav je zagrozil s pištolo.

Prodajalec mu je izročil nekaj gotovine in vinjeto, s čimer pa storilec ni bil zadovoljen, zato je začel groziti še drugim kupcem, ki so bili takrat v prodajalni. Nato je iz blagajne ukradel še nekaj gotovine in vinjete ter pobegnil. V dogodku ni bil nihče poškodovan, podjetje pa je bilo oškodovano za nekaj tisoč evrov, so danes sporočili s Policijske uprave Ljubljana.