Slovenija

Alkoholiziran mladi voznik trčil v policiste

STA / S.R.
23. 1. 2013, 11.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Alkoholiziran voznik začetnik je v torek zvečer v Kranju izsilil prednost policijskemu vozilu in nato še trčil vanj, pri čemer sta bila poškodovana dva policista in sopotnik povzročitelja nesreče.

Policisti so 20-letnemu vozniku iz Seničnega pri Tržiču odvzeli vozniško dovoljenje, obeta pa se mu tudi preko 1000 evrov kazni.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, je do prometne nesreče, ki se je zgodila okoli 23.30 v semaforiziranem križišču Oldhamske, Bleiweisove in Kidričeve ceste v Kranju, prišlo, ko 20-letni voznik ni vozil dovolj previdno. Najprej je policijskemu vozilu, ki je vozilo po Bleiweisovi cesti proti centru Kranja, izsilil prednost, potem pa je vanj še trčil. V nesreči so bili lažje poškodovani 20-letni sopotnik v vozilu povzročitelja in dva policista.

Povzročitelj, ki je tudi voznik začetnik, je vozil pod vplivom alkohola. Zato so mu policisti odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi izsiljevanja prednosti mu bodo izdali plačilni nalog v znesku 250 evrov in tri kazenske točke, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa bodo zoper njega podali še nujni obdolžilni predlog. Za prekršek je predpisana globa v znesku najmanj 900 evrov in 16 kazenskih točk.