Avtorja najboljše izjave, ki je bila lani objavljena v časniku Večer, so razglasili na prireditvi v dvorani SNG Maribor. Kot je ob razglasitvi povedala odgovorna urednica Večera Katja Šeruga, se je s izjavo Jelke Bobonja identificiralo daleč največ bralcev.

Zmagovalni Bob leta 2012, pod katerega se podpisuje čistilka Jelka Bobonja iz Zasavja ...
Na kraj pameti mi ne pade, da bi pogledala, kaj na izdelku piše; je zdravo, ni zdravo, koliko konzervansov ima, je slovensko ali ni. Zame je pomembna samo cena. Kupujem tisto, kar je v akciji, in temu prilagajam svoj jedilnik.

Med nominiranimi za Boba leta so bili še teolog Zvone Štrubelj (z izjavo "Slovenci smo imeli veliko prerokov in vizionarjev, nismo pa imeli sreče z voditelji. Dobrih in pravih voditeljev poznamo malo."), ustvarjalec stripov Zoran Smiljanić ("Revolucija je kot praznjenje greznic - umazano delo, ki ga mora nekdo opraviti. A bolj ko odlašamo, huje bo smrdelo in več dreka se bo nabralo.") in predsednik uprave Krke Jože Colarič ("V Sloveniji je problem, ker se dobiček šteje kot neprimerna in celo izkoriščevalska kategorija, vendar brez dobička ni niti razvoja podjetij.").

Prav tako so se za priznanje potegovali direktor Centra za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij Goran Forbici ("Premalo imamo časa pri iskanju izhoda iz krize, da bi si lahko privoščili sprejemanje slabih zakonov."), državni sekretar Uroš Rožič ("Slovenskega delavca lahko primerjamo s tekačem na 100 metrov, ki na tekmovanju nosi nahrbtnik."), igralec Igor Samobor ("Lastniki kapitala ženejo celo to našo reč. Mi delamo samo tisto, kar oni hočejo. Kupujemo njihove proizvode, odrekati se moramo po njihovem diktatu. Mi smo priveski kapitala, privesek kapitala so kultura, šolstvo, zdravstvo, sociala."), nogometaš Agim Ibraimi ("Standard je v Makedoniji nižji, vendar nas medčloveški odnosi držijo pokonci. Ljudje zato ne propadejo, držimo skupaj. Zato, Slovenci, stopite skupaj v teh kriznih časih, precej lažje bo.") ter filozof Franci Pivec ("Politiki sicer radi govorijo o participaciji, ampak o taki srednjeveškega tipa: najprej na kolena, potem pa dobite blagoslov.").

Od leta 1999, odkar ČZP Večer pripravlja akcijo Bob leta, so zmagovalne izjave podali Vlado Kreslin, Matjaž Hanžek, Zdenka Cerar, Zdravko Duša, Polde Bibič, Lojze Ude, Kurt Kancler, Janez Janša, Franc Rode, Milan Kotnik, Matjaž Javšnik, Ciril Ribičič in Peter Boštjančič.