Slovenija

Razrešili direktorja piranske občinske uprave

STA
12. 12. 2012, 20.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Piranski župan Peter Bossman je z namenom, da organom pregona omogoči nemoten potek preiskave domnevno spornih postopkov pri zaposlitvi direktorja občinske uprave Ljubiše Mihajloviča, danes le-tega razrešil s položaja, so sporočili z občine.

Sporna naj bi bila Mihajlovičeva dokazila o delovnih izkušnjah, potrebnih za zaposlitev, poročajo mediji. Mihajlovič se z razrešitvijo strinja in pravi, da je neetično vztrajati na funkciji, kadar je funkcionar v predkazenskem postopku, vendar s tem "nikakor ne priznava krivde, saj v slovenskem pravnem sistemu poznamo domnevo nedolžnosti, ki predvideva nedolžnost do trenutka, ko je osebi krivda pravnomočno dokazana", so zapisali na občini.

Mihajlovič, ki naj bi direktorsko mesto brez razpisa zasedel januarja letos, je medijsko izstopal kot najbolje plačani uslužbenec piranske občine in ker je brez razpisa prišel do občinskega stanovanja, ki je bilo iz neprofitnega prekvalificirano v kadrovskega.

S piranske občine so naknadno pojasnili, da ne drži, da je Mihajlovič direktorsko mesto zasedel brez razpisa ter da je bil razpis izpeljan.

V zvezi s plačo dosedanjega direktorja občinske uprave navajajo, da obstaja zakon o sistemu plač v javnem sektorju, ki določa plačne sisteme in tarife, ter sklep o sistemizaciji znotraj uprave, ki je usklajen z zakonodajo.

Ob tem poudarjajo, da za dodelitev stanovanja Mihajloviču razpis ni bil potreben, saj odlok o dodeljevanju službenih stanovanj v občini Piran, med drugim pravi, da "ne glede na preostale določbe tega odloka lahko župan v posameznem mandatu s sklepom in brez predhodnega razpisa podeli največ tri službena stanovanja".