Slovenija

Primorska avtocesta ponovno odprta za promet

STA / S.R.
8. 12. 2012, 20.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Primorska avtocesta, ki je bila dobršen dela dneva pri Postojni zaprta za ves promet, je znova odprta za promet v obe smeri, tako proti Kopru kot proti Ljubljani, ostajajo pa zastoji, piše na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Še naprej na več mestih iz prometa izločajo tovorna vozila. Izločanje tovornih vozil tako poteka na primorski avtocesti pred cestninsko postajo Log v smeri Kopra, pred počivališčem Fernetiči v smeri Gabrka ter na italijanski strani pred prehodom Fernetiči proti Sloveniji; na hitri cesti Razdrto - Vrtojba pred cestninsko postajo Bazara v smeri Nanosa; na štajerski avtocesti v smeri Ljubljane med priključkoma Slivnica in Maribor - centrom, na počivališču Polskava, med priključkoma Žalec in Šempeter, na cestninskih postajah Vransko in Kompolje; na podravski avtocesti na počivališču Dravsko polje proti Mariboru; na pomurski avtocesti proti Mariboru med priključkoma Pince in Lendava ter pred priključkom Sv. Jurij ob Ščavnici; na ljubljanski južni obvoznici pred počivališčem Barje v smeri Primorske; na glavni cesti Novo mesto - Metlika in na regionalni cesti Soteska - Črmošnjice - Črnomelj.

Zaradi burje v Vipavski dolini je na hitri cesti med Ajdovščino in Nanosom ter na regionalni cesti Podnanos - Ajdovščina še zmeraj prepovedan promet za kamp - prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami. Sicer pa je zaradi plužnih in posipnih skupin promet na cestah močno upočasnjen.