Slovenija

Vozniki na primorski avtocesti ujeti v snegu in vetru

STA / S.R.
8. 12. 2012, 16.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Zaradi zdrsa avtobusa na regionalni cesti Postojna - Pivka se je na primorski avtocesti od Unca nabrala večkilometrska kolona vozil, kar delavcem Družbe za avtoceste v RS (Dars) onemogoča pluženje, je za STA dejal Marjan Koler iz Darsove službe za komuniciranje.

Medtem v nasprotni smeri primorske avtoceste proti Ljubljani promet poteka nemoteno. K temu, da se je nabrala kolona vozil na avtocesti, je po Kolerjevih besedah prispeval tudi močan veter, ki nanaša sneg na avtocesto, tako da prihaja do zametov.

Kot je poudaril, je najhujše to, da je zaradi kolone vozil onemogočeno pluženje Darsovim delavcem. Tako so vozniki ujeti v svojih avtomobilih in praktično v snegu in vetru.

Kot še pravi, sicer "darsovci rešujejo zadevo, kolikor se le da". A bo čiščenje in pluženje očitno trajalo še nekaj časa, saj nekatera vozila obstanejo v snegu in jih bo potrebno reševati eno za drugim, še dodaja Koler.

Glede na vremenske razmere in posledično stanje na cestah na Centru za obveščanje RS svetujejo voznikom, da spremljajo radijske poročila Prometno informacijskega centra in po nepotrebnem ne vozijo v smeri, ki so spričo razmer že skoraj povsem neprevozne. To trenutno še posebej velja za območje širše okolice Postojne.