Slovenija

Protestniki se bodo spet zbrali v Ajdovščini

STA
7. 12. 2012, 10.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Ajdovščini je danes ob 18. uri ponovno napovedan protest. Protestniki bodo pod geslom Gotow je! - Nej grejo u maloro! protestirali proti sedanji državni politiki in vladi.

Dodatni motiv za razburjenje občanov Ajdovščine pa je tudi četrtkov sklep občinskega sveta o visokem povišanju cen komunalnih storitev in oskrbe s pitno vodo. Cena se bo za štiričlanski družino s sedanjih 35,63 evra dvignila kar na 51,50 evra. Kot so na četrtkovi seji občinskega sveta opozarjali nekateri svetniki, bo to za že tako obubožano in pretežno brezposelno prebivalstvo občine Ajdovščina zaradi številnih stečajev pomenilo hud udarec družinskemu proračunu.

Proteste so v Ajdovščini že organizirali pred tednom dni, ko se je na Lavričevem trgu kljub izredno slabemu vremenu zbralo okrog 200 protestnikov. Med njimi je bilo tudi precej mladih, ki že dolgo neuspešno iščejo zaposlitev.

Organizatorji pričakujejo, da se bo danes na Lavričevem trgu zbralo še več ljudi, ki so nezadovoljni zaradi splošnega položaja in gospodarske krize v državi kot tudi zaradi vse slabšega ekonomskega položaja prebivalcev Zgornje Vipavske doline. Župan Ajdovščine Marjan Poljšak je obljubljal ponovni razcvet gospodarstva in prihod visokotehnoloških podjetij, v resnici pa so eno za drugim zaprla vrata vsa nekdaj uspešna ajdovska podjetja.