Slovenija

Odstopili še člani sveta AUKN

STA
6. 12. 2012, 10.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Po odstopu predsednika uprave in nato članov akreditacijske komisije so zdaj odstopili še člani sveta Agencije za upravljanje kapitalskih naložb RS (AUKN) - Alja Markovič Čas, Otmar Zorn, Mojca Majič, Tomaž Keresteš in Mitja Močivnik, so danes sporočili iz AUKN.

V AUKN so bili o odstopu članov sveta obveščeni v sredo in danes, odstopi pa veljajo z dnem imenovanja novih članov sveta agencije.Nove člane sveta skladno z zakonom o upravljanju kapitalskih naložb države na predlog vlade imenuje DZ.

AUKN od 1. decembra nima predsednika uprave. Dotedanji v.d. predsednika uprave Janeza Benčina je namreč iz osebnih razlogov s 30. novembrom odstopil s čela agencije. V torek so odstopili tudi člani akreditacijske komisije, saj so ocenili, da ne morejo več delati skladno s poslovnikom in kodeksom.

Vlada je sicer z novelo zakona o upravljanju kapitalskih naložb države svetu AUKN odvzela večino nalog, med drugim tudi pristojnost sklepanja pogodb o zaposlitvi s predsednikom in članom uprave agencije. Novela te pristojnosti ni podelila nobenemu drugemu organu, tako da je Benčina AUKN vodil brez pogodbe in brezplačno.