Slovenija

Mariborski protestniki pred mestno hišo; policija blizu shoda našla več nevarnih predmetov

STA / S.R.
3. 12. 2012, 17.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Mariboru protestira več tisoč ljudi, glavnina pa se jih je že premaknila pred Rotovž. Slišati je poke močnih petard, tudi tako imenovanih topovskih udarov.

Je pa policija na Twitterju sporočila, da so v bližini shoda našli več nevarnih predmetov: lesene palice, bencin, granitne kocke, plinske maske.

V občinsko stavbo so poleteli različni predmeti, pred stavbo pa je zagorela tudi bala sena. Protestnike so sicer po megafonu pozvali, naj ne hodijo pred občino, ampak naj ostanejo na Trgu svobode. Vendar se je množica premaknila proti Rotovžu.

Protestniki v Mariboru s transparenti, žvižgi, vzkliki in sirenami med drugim sporočajo, da si želijo, da se v Maribor vrne morala. Na enem od transparentov je moč prebrati tudi "ker nam je MAR In se BORimo".

Tako imenovana Tretja mariborska vstaja sicer poteka pod geslom "Nesimo ga vun". Zdaj že vsem znano geslo "Gotof je" pa se pojavlja tudi na majicah in na kapah številnih protestnikov.

Nekateri protestniki so s seboj prinesli rože, drugi nagrobne sveže, proteste spremlja tudi glasba, ki jo vrti DJ.

Protestniki so se tako kot pri prejšnjih protestih organizirali prek družbenega omrežja Facebook, kjer ima njihova skupina "Franc Kangler naj odstopi kot župan Maribora" že več kot 30.000 podpornikov.