Slovenija

Türk čestital Pahorju za zmago

STA / S.R.
2. 12. 2012, 20.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Aktualni predsednik in predsedniški kandidat Danilo Türk je po objavi izidov vzporednih volitev za zmago čestital Borutu Pahorju. Opozoril je, da je bila volilna udeležba tudi tokrat razmeroma nizka.

"To nas seveda mora skrbeti in želim si, da bi volitve v prihodnje doživljale višjo volilno udeležbo," je dejal Türk. Volitve so po Türkovih besedah pomemben trenutek sleherne demokracije, zato je hvaležen vsem volivkam in volivcem, ki so danes prišli na volitve, posebej pa se je zahvalil tistim, ki so podprli njegovo kandidaturo za drugi predsedniški mandat.

Kot je dejal, vzporedne volitve kažejo, da teh volivcev ni bilo dovolj, da bi mu bil podeljen drugi predsedniški mandat. Na vzporednih volitvah je namreč Türku dalo glas 33 odstotkov volivcev.

"Hvaležen sem državljanom in državljankam, da so me pred petimi leti izvolili za predsednika republike in da sem imel to izjemno priložnost pet let opravljati predsedniško delo. To delo sem opravljal z velikim veseljem, velikim zagonom, z veliko vnemo in verjamem da sem ga opravljal tudi dobro," je pojasnil Türk.

Po njegovih besedah bo čas pokazal, kako gleda skupnost državljanov in zgodovina na njegovo predsedniško delo. V teh petih letih je največji del svojega časa kot predsednik republike posvečal ljudem in tistim vprašanjem, ki jih povezujemo s pojmom socialne države, s skrbjo za boljšo pravno državo, za mednarodni ugled in spoštovanje republike Slovenije, je povedal Türk in dodal, da so vse to pomembni cilji in vrednote, ki ostajajo za prihodnost.