Slovenija

Bo tudi v Ljubljani zavrelo?

STA
27. 11. 2012, 12.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Dan po protestnem shodu v Mariboru, med katerim je prišlo tudi do nasilja, posamezniki na spletnem družbenem omrežju Facebook vabijo na shod na Kongresni trg v Ljubljani.

Avtor dogodka na Facebooku je poudaril, da je to miroljuben protest, ki ga organizirajo običajni ljudje. Doslej je udeležbo potrdilo skoraj 150 ljudi. Protest je namenjen proti vladi, županom in "ostalim lopovom", je na Facebooku še napisal avtor dogodka in ljudi pozval, naj s seboj prinesejo stare ure kot znak, "da se jim čas izteka". Nekdo drug pa je na spletni zid dogodka zapisal, naj se danes protestira v podporo Mariborčanom, "da niso sami v tem", in proti nasilju policije.

V ponedeljek je v Mariboru namreč potekal doslej največji protestni shod proti aktualnemu županu Francu Kanglerju, ki se ga je po nekaterih ocenah udeležilo več kot 6000 ljudi. Dogajanje se je sprevrglo v nasilje, v katerem se so poškodovali tako policisti kot protestniki.

V urgentnem centru UKC Maribor so pregledali 22 ljudi, od tega 11 policistov in prav toliko protestnikov. Med nasiljem je bilo poškodovanih tudi 14 službenih vozil policije, trije službeni konji pa so utrpeli površinske poškodbe.