Slovenija

Pahor ali Türk – kaj pravijo zvezde?

Lady
19. 11. 2012, 11.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Astrologinja Barbia Gaia Asta je pogledala v zvezde predsedniškima kandidatoma. Poglejte, kakšne odgovore zanju in za nas ponuja nebo.

Astrologinja Barbia Gaia Asta je za revijo Lady več kot dve leti pripravljala astrološke analize znanih Slovencev, v katerih je med drugim zapisala tudi, kaj jih čaka v naslednjem letu. Tokrat je pogledala v zvezde Borutu Pahorju in Danilu Türku.

##IMAGE-16919##Borut Pahor, 1963

Borut je škorpijon, ki je v svojem življenju že presegel slabe lastnosti škorpijonovega znamenja in živi tiste najboljše, kot so neizčrpen vir energije, možnost prenavljanja in ponovnega vzpona. V zdajšnjem obdobju je pri njem veliko bolj poudarjen ascendent kozorog, ki označuje osredotočenost na cilj in mirno pot s počasnimi in zanesljivimi koraki. Življenjsko poslanstvo se izraža skozi 13. stopinjo raka, ki je izrazita v zdravljenju, v ustvarjanju pozitivnega sožitja. 13. stopinja raka je tudi močneje povezana z natalno karto Slovenije. 

Med volitvami je imel podporo svojega Sončevega znamenja škorpijona, zato je bil še nekoliko bolj viden in poln karizme. Luna, ki je bila v progresijah v času volitev, je vstopila v znamenje rib, kar ni prineslo zmage na prvo žogo; zanimiv je tudi Jupiter. Planeti so mu v novembru naklonjeni, vendar pri njem prevladuje rek, po katerem hodi z manjšimi koraki do cilja. Vsekakor je zanj vedno pomembno, da zna dobro analizirati pretekle izkušnje in poskrbeti, da se zadeve izboljšujejo in popravljajo. 

##IMAGE-16918##Danilo Türk, 1952

Danilo je vodnar, za katerega so na prvem mestu enakopravnost in poudarjene človekove pravice. Vodnar je namreč human, in čeprav je razumski tip človeka, ga vseeno odlikujeta toplina in skrb za druge. Vodnar je tudi poudarjeno družbeno znamenje. Življenjsko poslanstvo je bilo sprva prikazano v znamenju rib, ki je tudi družbeno angažirano, vendar nima določenih ciljev. S premikom v vodnarja je tudi prvič kandidiral za predsednika in kandidaturo tudi dobil. Odlikuje ga jasna osredotočenost na cilje, čeprav je predvsem diplomat, in pri bitki interesov raje umakne svoje stališče, kar mu daje naravo umirjenega in zanesljivega lika.

V času volitev je imel progresirano Luno v ribah, kar ga je rahlo izčrpavalo, zato je v zadnji etapi kampanje nekoliko popustil. Zanimivo je, da je Luna med volitvami potovala v znamenju tehtnice in tako izražala veliko podporo volivk in volivcev, kar označuje tudi Venera v ovnu. Ima veliko trajnih simpatizerjev, ljudi, ki mu zaupajo, zato je bolj od njega odvisno, koliko se mu bo še ljubilo ukvarjati s predsedniško funkcijo, saj njegovo progresirano Sonce menja znamenje. Marca 2013 se premakne v bika, bik pa, kot vemo, veliko raje deluje bolj v ozadju kot svetovalec, diplomat in podobno.