Slovenija

Pozitivna Slovenija bo vložila interpelacijo zoper ministra Gorenaka

STA
19. 11. 2012, 00.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pozitivna Slovenija bo po petkovi napovedi danes v DZ vložila interpelacijo zoper ministra za notranje zadeve Vinka Gorenaka, ki mu očita odgovornost za izginule podpise pod pobudo za referendum o zakonu za sanacijo bančnega sistema.

Gorenak interpelacijo ocenjuje kot priložnost, da bo izčrpno pojasnil svoje argumente. Kot je na novinarski konferenci v petek povedal vodja poslanske skupine Pozitivne Slovenije Jani Möderndorfer, so se za interpelacijo odločili zato, ker Gorenak ni zadovoljivo pojasnil, kako se je ravnalo s podpisi pod omenjeno pobudo. Spomnil je, da so se v poslanski skupini glede izginulih podpisov sešli tako s predsednikom DZ Gregorjem Virantom kot z Gorenakom, pri čemer pa da je bila večina vprašanj odprtih na Gorenakovi strani.

Minister Gorenak je v prvem odzivu na napoved vložitve interpelacije napovedal, da bo najprej preučil navedbe in v predpisanem roku odgovoril na očitke, samo interpelacijo pa sicer vidi kot priložnost, da izčrpno pojasni svoje argumente.

V SDS, SLS in NSi se v petek do napovedane interpelacije niso želel opredeliti, saj čakajo, da bo interpelacija tudi uradno vložena. V DL pa bodo s komentarji počakali, dokler ne bodo končane vse preiskave v omenjeni zadevi. Da interpelacije v stranki ne bodo podprli, pa je že napovedal predsednik DeSUS Karl Erjavec.

Vodja poslanske skupine SD Janko Veber je povedal, da se bodo o podpori oziroma nepodpori interpelaciji odločili potem, ko bo Gorenak podal svoje odgovore nanjo.