Slovenija

Policisti našli roparja banke v Moravčah

STA / S.R.
14. 11. 2012, 20.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Policisti so našli roparja banke v Moravčah iz začetka meseca. Najprej so prostost odvzeli 19-letnemu Vrhničanu, nato pa se je policiji sam javil še 22-letni Trboveljčan.

Za prvega je preiskovalni sodnik odredil pripor, drugega pa je po zaslišanju izpustil, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Ljubljansko policijsko upravo so 2. novembra o ropu poslovalnice banke v Moravčah obvestili nekaj čez 15. uro. Roparja sta bila zamaskirana in oborožena s pištolama. Orožje sta uperila v uslužbenko in od nje zahtevala gotovino. Ko jima je izročila nekaj tisoč evrov, sta prostore poslovalnice zapustila.

Policisti so ju začeli takoj iskati, v iskanje pa so se vključili tako vodniki službenih psov, konjenica, policijski helikopter ter policisti in kriminalisti Policijske uprave Ljubljana. Iskalna akcija je potekala po težko dostopnem širšem območju Moravč in Vač. Med iskanjem pa so policisti našli del gotovine, odvržena oblačila in osebno vozilo enega izmed storilcev.

Kriminalisti so 7. novembra najprej odvzeli prostost 19-letnemu Vrhničanu ter ga privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Drugi osumljeni, 22-letni Trboveljčan, se je 10. novembra sam javil na policiji. Prav tako so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki ga je po zaslišanju izpustil.