Slovenija

Izdajal se je za redarja in inšpektorja ter izrekal lažne globe

STA / S.R.
14. 11. 2012, 12.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Celjski policisti so včeraj prijeli 64-letnega moškega, ki se je izdajal za uradno osebo.

Na parkirišču Ipavčeve ulice v Celju je voznikom očital, da so storili cestno-prometne prekrške ter jim izrekal globe. Občane, ki so 64-letniku nasedli in mu izmišljene globe plačali, policisti prosijo, da se oglasijo na Policijsko postajo Celje.

Celjski policisti so včeraj dobili prijavo 51-letne občanke, ki ji je neznani starejši moški izrekel globo, ker naj bi na parkirišče na Ipavčevi ulici v Celju pripeljala po enosmerni ulici.

Občanka globe ni plačala, ker se ji je moški zdel sumljiv, zadevo pa je prijavila policiji. Moški, ki se je predstavljal kot uradna oseba, se je voznici izkazal z dokumentom, podobnim službeni izkaznici in ji očital storitev prekrška, za katerega naj bi globa znašala 240 evrov, so zapisali na celjski policijski upravi.

Kmalu po prijavi so policisti na omenjenem parkirišču moškega zalotili, ko se je ponovno izdajal za uradno osebo in izrekal globo 43-letni voznici, ki je pripeljala na parkirišče. 64-letniku, ki ima sicer stalno bivališče prijavljeno v Mariboru, začasno pa biva v Celju, so policisti odvzeli prostost. Ker se je lažno predstavljal za uradno osebo in si hotel na ta način pridobiti protipravno korist, ga bodo celjski policisti kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja lažnega izdajanja za uradno osebo.

Osumljeni se je po do sedaj pridobljenih podatkih v zadnjem letu na območju Celja že izkazoval kot "inšpektor" ali "redar" oziroma "evropski nadzornik" v cestnem prometu. Prav tako se je kot "inšpektor" predstavljal tudi v drugih okoliščinah in ljudem izrekal globe za storjene prekrške, so še zapisali na Policijski upravi Celje.