Slovenija

Posadka helikopterja obiskala rešeno četverico

STA
9. 11. 2012, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ekipa Letalske policijske enote je danes obiskala štiri prebivalce Vurberka pri Ptuju, ki so jih rešili, ko so ti zaradi poplav ostali ujeti na podstrehi stanovanjske hiše, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Generalni direktor policije Stanislav Veniger je ekipi čestital in pohvalil še druge policiste, ki so pomagali ob nedavnih poplavah. V ponedeljek so se štirje prebivalci Vurberka pri Ptuju pred nenadoma in močno naraslo vodo zatekli na podstreho. Ker je voda zvečer že dosegla streho hiše, druge reševalne službe pa niso mogle do njih, je bila aktivirana posadka letalske enote, ki so jo sestavljali dva pilota Srečko Žagar in Miodrag Dimitrijevič, tehnik letalec Miha Meško in policist letalec Robert Kralj. Rešena četverica se je ob današnjem srečanju s helikoptersko ekipo slednji zahvalila za pomoč.

Posadka je z reševalno akcijo seznanila tudi generalnega direktorja policije Stanislava Venigerja, ki je čestital ekipi za uspešno izvedeno reševalno akcijo in pohvalil druge policiste, ki so pomagali ob nedavnih poplavah, so zapisali na Generalni policijski upravi (GPU).

Policisti so ob nedavnih poplavah nosili pomembno vlogo pri reševanju življenj in premoženja ljudi. Pomagali so pri neposrednem zavarovanju objektov, nudili pomoč pri zavarovanju stavb, pomagali pri polnjenju in razvažanju protipoplavnih vreč. Lotili so se tudi nalog, ki niso bile tipično policijske narave, mnogi pa so nesebično pomagali v svojem prostem času, so sporočili z GPU.

##IMAGE-16647####IMAGE-16646##