Slovenija

Na Izlakah prometna nesreča s smrtnim izidom - peško naj bi zbil policist

STA / S.R.
9. 11. 2012, 09.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V četrtek popoldne se je na regionalni cesti v Izlakah pri Zagorju ob Savi zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Voznik je zaradi neprilagojene hitrosti zbil 72-letno peško.

Na spletni strani policije navajajo, da je peška na kraju nesreče podlegla poškodbam. Voznik pa naj bi bil policist. Do nesreče je prišlo, ko je 32-letni voznik osebnega avtomobila vozil od Zagorja proti Trojanam. Na Izlakah je z leve strani po prehodu za pešce vozišče pravilno prečkala 72-letna pešakinja.

Voznik zaradi neprilagojene hitrosti ni uspel pravočasno ustaviti svojega vozila, ampak je s sprednjim desnim delom trčil v desni bok pešakinje in jo zbil po vozišču, kjer je kljub oživljanju zaradi hudih poškodb umrla, piše na spletni strani policije.

Na Policijski upravi (PU) Ljubljana so za STA pojasnili, da postopek vodi tožilstvo, ker je bila v nesreči udeležena pooblaščena uradna oseba. Spletni portal zurnal24.si pa poroča, da je nesrečo povzročil policist, ki naj bi vozil civilno policijsko vozilo. Po neuradnih podatkih gre za kriminalista sektorja kriminalistične policije PU Ljubljana.