Slovenija

V Ljubljani nevihta s točo

S.R.
6. 11. 2012, 12.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Slabo vreme očitno še ni minilo, saj je v Ljubljani malo pred eno uro popoldne začela padati toča.

Na srečo toča ni bila velika, tako da velike nevarnosti za človeška življenja in pločevino ni bilo. Točo spremlja tudi bliskanje. 

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastajale bodo krajevne plohe, lahko tudi zagrmi. Jutri bo precej jasno, popoldne bo v vzhodni Sloveniji zmerno oblačno. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najnižje jutranje temperature bodo do -2 do 4, v alpskih dolinah do -6, ob morju in na Goriškem okoli 6, najvišje dnevne od 4 do 11, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Pojavljale se bodo krajevne plohe, ob morju tudi posamezne nevihte. Jutri bo precej jasno, čez dan se bo v krajih severno in vzhodno od nas zmerno pooblačilo.

Vremenska slika: Nad severno in vzhodno Evropo je ciklonsko območje, hladna fronta se je pomaknila nad osrednji Balkan. Od zahoda doteka nad naše kraje hladnejši in razmeroma suh zrak.

Obeti: V četrtek in petek bo večinoma jasno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla.

Napoved vpliva vremena na počutje: Pri vremensko občutljivih ljudeh se bodo še pojavljale z vremenom povezane težave, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Priporoča se večja previdnost.