Na srečo toča ni bila velika, tako da velike nevarnosti za človeška življenja in pločevino ni bilo. Točo spremlja tudi bliskanje. 

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastajale bodo krajevne plohe, lahko tudi zagrmi. Jutri bo precej jasno, popoldne bo v vzhodni Sloveniji zmerno oblačno. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najnižje jutranje temperature bodo do -2 do 4, v alpskih dolinah do -6, ob morju in na Goriškem okoli 6, najvišje dnevne od 4 do 11, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Pojavljale se bodo krajevne plohe, ob morju tudi posamezne nevihte. Jutri bo precej jasno, čez dan se bo v krajih severno in vzhodno od nas zmerno pooblačilo.

Vremenska slika: Nad severno in vzhodno Evropo je ciklonsko območje, hladna fronta se je pomaknila nad osrednji Balkan. Od zahoda doteka nad naše kraje hladnejši in razmeroma suh zrak.

Obeti: V četrtek in petek bo večinoma jasno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla.

Napoved vpliva vremena na počutje: Pri vremensko občutljivih ljudeh se bodo še pojavljale z vremenom povezane težave, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Priporoča se večja previdnost.