Slovenija

Majhni, a vseeno zmagovalci

A.K./Dolenjski list
12. 10. 2012, 20.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Da velikost šole še ni razlog, da bi predstavniki tistih manjših v tekmovanju z večjimi šolami metali puško v koruzo, so dokazali učenci Osnovne šole Tržišče v sevniški občini.

Šola, ki jo letos obiskuje 123 otrok, je namreč postala zmagovalka spomladanske akcije zbiranja odpadnega papirja podjetja Papir Servis in od slednjega za nagrado dobila prav posebno darilo.

Učenci tržiške šole so v akciji zbrali več kot 13 ton starega papirja oziroma dobrih 106 kilogramov na učenca, kar je bilo največ med več kot 60 slovenskimi šolami, ki so sodelovale v tokratni akciji.

"Ko smo slišali novico, da smo zmagali, smo bili najprej seveda presenečeni. Kljub temu, da smo vedeli, da se otroci trudijo, si namreč nismo mislili, da bo to na koncu dovolj za prvo mesto," je bila nad uspešnostjo akcije zbiranja odpadnega papirja vesela ravnateljica OŠ Tržišče Zvonka Mrgole.

Učencem tamkajšnje osnovne šole pa akcija ne bo ostala v spominu le po lepem priznanju, ampak tudi po prav posebni knjigi. Podjetje Papir Servis je namreč vsakega otroka na šoli nagradilo s knjigo Svetovne pravljice, pravljice pa bodo lahko brali tudi v šolski knjižnici, ki je prav tako bogatejša za 10 knjig z istim naslovom.

OŠ Tržišče svojo okoljsko ozaveščenost dokazuje na več načinov. Poleg odpadnega papirja namreč zbirajo tudi iztrošene baterije in plastične zamaške, v preteklosti pa so zbirali tudi pločevinke.