Slovenija

Policija odvzela prostost 6 osumljenim osebam

K.Š.
27. 9. 2012, 20.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Uradno sporočilo za javnost: Več kot 120 policistov in kriminalistov Nacionalnega preiskovalnega urada in različnih policijskih uprav je danes izvajalo hišne preiskave.

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada v okviru predkazenskega postopka na območju policijskih uprav Ljubljana in Kranj skupaj s policisti in kriminalisti preiskujejo sume storitve več kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete in korupcije.

Več je o nekajmesečni zelo intenzivni preiskavi povedal Robert Črepinko, pomočnik direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada, ki po pooblastilu generalnega direktorja policije vodi NPU.

Preiskava zajema več sumov nezakonitosti financiranja in drugih okoliščin gradnje športnega objekta v Ljubljani. Predmet kriminalistične preiskave so fizične in pravne osebe na čigar naslovih se danes, 27. septembra 2012, izvaja 23 sklopov hišnih preiskav; do tega trenutka jih je zaključenih 11. Ob tem je policija odvzela prostost 6 osumljenim osebam in jih začasno tudi pridržala; doslej je bilo eni osebi pridržanje že odpravljeno. 

Operativne aktivnosti kriminalistične policije na terenu še vedno potekajo, v naslednjih dneh pa se bo nadaljeval pregled obsežne zasežene poslovne dokumentacije ter zasežene računalniške opreme in podatkov.