Slovenija

Pri streljanju v Kranju dva mrtva

STA
19. 9. 2012, 14.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Stražišču pri Kranju je danes malo po 12. uri prišlo do streljanja. Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj, sta pri tem dve osebi umrli.

Tri osebe so bile poškodovane, a po do zdaj zbranih podatkih niso v življenjski nevarnosti. Policija je ugotovila, da je bil strelec 69-letni Kranjčan, ki je v streljanju tudi umrl.

Policisti so našli in zasegli njegovo pištolo, razmere pa so trenutno pod nadzorom, zato nevarnosti za ostale občane ni, je sporočil predstavnik za odnose z javnostmi PU Kranj Leon Keder. Policisti trenutno na terenu še vedno zbirajo obvestila.

STA je neuradno izvedela, da se je 69-letnik najprej zapeljal pred hišo zakoncev, ki ju je ustrelil. Moškega je ranil v nogo, žensko pa v trebuh in nogo. Nato se je odpravil v sosednjo ulico, kjer je nadaljeval s streljanjem in na koncu ustrelil še sebe.

Eden od ranjencev v streljanju je že v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana, dva pa sta na poti, so za STA potrdili v UKC Ljubljana. Informacij o zdravstvenem stanju poškodovanih pa ne dajejo.