Slovenija

Kaj se je zgodilo v Cirkusu?

STA
14. 9. 2012, 12.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Inšpektorat za notranje zadeve je začel inšpekcijski nadzor nad delom varnostne službe v diskoteki Cirkus, v kateri naj bi v četrtek okoli 2. ure varnostnika pretepla mlajšega fanta.

Policija je fanta oglobila, zoper varnostnika pa uvedla predkazenski postopek zaradi suma nasilništva.

Po prvih podatkih Policijske uprave Ljubljana naj bi eden izmed gostov pod vplivom alkohola kršil javni red in mir, zaradi česar so posredovali redarji podjetja, ki v diskoteki opravlja varovanje. Gost je razgrajal tudi ob prihodu policistov, zato so ga oglobili zaradi neupoštevanja zakonitih odredb pooblaščene uradne osebe. Hkrati pa policija vodi tudi predkazenski postopek zoper varnostnika zaradi suma, da je bilo storjeno kaznivo dejanje nasilništva, še pojasnjujejo na Policijski upravi Ljubljana.

Spletni portal Požareport je sicer danes objavil pismo domnevne očividke dogodka. Slednja navaja, da je šlo za fanta, starega med 20 in 22 let, ki se je zabaval na plesišču. Pri tem je do njega pristopil varnostnik, s katerim sta se besedno sporekla, nato pa ga je varnostnik udaril, da je padel na tla. Varnostniku se je pridružil še en varnostnik, s katerim sta nato fanta skupaj pretepla in ga, kot navaja domnevna očividka, tepla še, ko je bil že v nezavesti.