Slovenija

Huda gneča na slovenskih cestah

STA./K.U.
4. 8. 2012, 09.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Tudi to sobotno jutro je na slovenskih cestah velika gneča. Dolge čakalne dobe so na mejnih prehodih, močno oviran promet pa je na primorski avtocesti.

Pred Logatcem v smeri Kopra je zaradi zagorelega tovornega vozila že nastal 12-kilometrski zastoj. Zastoj je tudi na primorski avtocesti proti Ljubljani pred počivališčema Ravbarkomanda in Lom.

Zaradi okvare tovornega vozila pri cestninski postaji Log v smeri Kopra na Prometno-informacijskem centru voznikom priporočajo izvoz Brezovica.

Na Primorskem so večkilometrski zastoji tudi od Fernetičev proti Gabrku, občasno zapirajo predor Tabor, ter na cesti Krvavi potok - Kozina - Starod. Zastoj je na podravski avtocesti pred razcepom Draženci ter naprej proti Gruškovju, navajajo na Prometno-informacijskem centru za državne ceste na spletni strani.

Na mejnem prehodu Gruškovje vozniki pri izstopu iz države čakajo uro in pol, prav tako na mejnem prehodu Starod. Na Obrežju je čakalna doba pri izstopu iz države pol ure, pol ure pa vozniki čakajo na izstop in vstop v državo na mejnem prehodu Jelšane. V Dragonji je čakalna doba pri vstopu v Slovenijo 45 minut, pri izstopu iz države pa eno uro.