Ni vedel, da ga slišijo

Na prenosu v živo sodnika ujeli pri seksistični tiradi o odvetnici

L.J.
14. 1. 2022, 17.56
Posodobljeno: 14. 1. 2022, 18.27
Deli članek:

Sodnik v ameriškem Chicagu je neprimerne opazke o odvetnici izmenjal s svojimi asistenti in tožilcem, ni pa vedel, da so sojenje še vedno prenašali v živo in so ga lahko slišali vsi.

Profimedia
Slika je simbolična.

O odvetnici Jennifer Bonjean je okrajni sodnik William Raines podal neokusne opazke, za katere je mislil, da bodo ostale med njim, tožilcem in njegovim asistentom.

"Si predstavljaš, da se zbudiš zraven tega? Moj Bog!" je odvetnico komentiral Raines in nadaljeval, da "ne bi izbral tega, tudi če mi plačaš."

Njegove komentarje pa so slišali vsi udeleženci sodnega postopka, saj so sojenje v živo prenašali na spletni platformi YouTube. Sodnik je očitno mislil, da ga v času premora ne bodo snemali, a se je pri tem pošteno opekel.

Odvetnica Bonjean je proti sodniku že podala pritožbo. Državni tožilec, ki je opazkam prisostvoval, se je odvetnici že opravičil, sodnik Raines, ki je opazke izrekel, pa tega še ni storil. Bonjean je sprožila zahtevo, da zadevi, v kateri brani svojo stranko, dodelijo novega sodnika, saj je Raines več kot očitno pristranski.