Promet

Pritisnili so Bavarci, na meji s Hrvaško dolge kolone

STA
25. 7. 2020, 12.45
Posodobljeno: 25. 7. 2020, 12.46
Deli članek:

Na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško je danes povečan promet, osebna vozila morajo najdlje, tri ure, trenutno čakati na prehodu Dobovec. Gneča je tudi v Avstriji za vstop v Slovenijo - večkilometrske kolone so pred Karavankami in Šentiljem.

Reuters
Fotografija je arhivska

Kot kažejo podatki prometnoinformacijskega centra za državne ceste, so ob 12.30 osebna vozila za izstop iz Slovenije na prehodu Dobovec čakala tri ure, na Gruškovju dve uri in pol, na Dragonji več kot dve uri, na Jelšanah od ene do dveh ur.

Pred mejnim prehodom Gruškovje je proti Hrvaški zastoj dolg tri kilometre. Zastoj je nastal tudi na koncu izolske obvoznice proti Portorožu ter na cesti od Padne proti Dragonji.

Gneča se je povečala tudi za vstop v državo, in sicer osebna vozila na prehodih Dragonja in Sečovlje čakajo več kot dve uri, na Jelšanah dve uri, na Gruškovju pa od ene do dveh ur.

Čakalne dobe so še na prehodih Sočerga, Starod, Metlika, Rogatec, Dobovec in Zgornji Leskovec.

Zastoji so v Avstriji pred nekaterimi mejnimi prehodi s Slovenijo. Pred predorom Karavanke je na avstrijski strani kolona dolga 16 kilometrov, predor občasno zapirajo. Zastoj je tudi pred predorom Ljubelj, ki ga prav tako občasno zapirajo. Vozila stojijo tudi na avstrijski strani prehoda Šentilj, tam je kolona trenutno dolga tri kilometre. Gneča je tudi v Italiji pred prehodom Škofije v smeri Slovenije, kolona je dolga kilometer.

Dars je opozoril, da je zaradi začetka počitnic v delu Nemčije ta konec tedna in vse do četrtka pričakovati povečan promet na mejnih prehodih s Hrvaško, na cestah od Avstrije proti Hrvaški ter iz urbanih središč proti turističnim krajem in obratno. Na mejnih prehodih tudi še naprej poteka nadzor prometa in potnikov