Gneča

Na meji tudi več kot dve uri čakanja

J.P./STA
1. 9. 2019, 12.22
Posodobljeno: 1. 9. 2019, 12.24
Deli članek:

Na zadnjo počitniško nedeljo je na več cestah po državi gost promet z zastoji, na mejnih prehodih s Hrvaško in Avstrijo so podaljšane čakalne dobe.

Ministrstvo za notranje zadeve
Proti prehodu Gruškovje je kolona na avtocesti dolga tri kilometre, vozniki za prehod meje čakajo več kot dve uri (fotografija je arhivska).

Kot kažejo podatki prometnoinformacijskega centra za državne ceste, je na podravski avtocesti zastoj od priključka Zakl proti mejnem prehodu Gruškovje, kolona je trenutno dolga tri kilometre. Na tem prehodu vozniki za izstop iz države čakajo več kot dve uri, za vstop do ene ure.

Prav tako trikilometrski zastoj je pred predorom Karavanke v smeri Avstrije.

Zastoj je tudi na štajerski avtocesti pred cestninsko postajo Kompolje, in sicer je kolona vozil v smeri Ljubljane dolga en kilometer, v smeri Maribora pa 500 metrov. Vozila stojijo tudi pred mejnim prehodom Šentilj, zastoj je dolg en kilometer.

Na mejnih prehodih Sečovlje in Dragonja je čakalna doba za vstop v državo med eno in dvema urama, na Dragonji čakajo tudi za izstop iz države, in sicer do ene ure. Na Obrežju se za vstop čaka do ene ure, na Jelšanah pa za vstop do 30 minut, za izstop pa do ene ure.