Podaljšan konec tedna

FOTO: Trume derejo proti morju, avtoceste se šibijo pod težo prometa

R.T./STA
20. 6. 2019, 13.35
Posodobljeno: 20. 6. 2019, 14.25
Deli članek:

V Avstriji, večjem delu Nemčije in na Hrvaškem je današnji katoliški praznik svetega Rešnjega telesa in krvi oziroma telovo dela prost dan.

Bobo
Gneča na severni ljubljanski obvoznici

Na Hrvaškem bo v soboto še državni praznik od dnevu antifašističnega boja, v torek pa bo – kot v Sloveniji – dan državnosti, ki je tudi dela prost dan.

Podaljšan konec tedna

Ker bodo imeli mnogi podaljšan konec tedna, se to pozna tudi na slovenskih cestah. Tako je že od dopoldneva močno povečan promet od meje z Avstrijo proti slovenski obali in mejnih prehodom s Hrvaško. Zastoji nastajajo na primorski, gorenjski in štajerski avtocesti.

Bobo
Gneča na severni ljubljanski obvoznici

Danes popoldne pričakujejo tudi povečano število tovornih vozil pred prehodi z Avstrijo. Močno povečan promet v obratni smeri pričakujejo v nedeljo popoldne.

Gneča tudi pri sosedih

Gneča je tudi že na hrvaških avtocestah, promet pa je povečan tudi na nekaterih mejnih prehodih s Slovenijo ter Bosno in Hercegovino. V Hrvaškem avto klubu (HAK) voznikom svetujejo, naj prilagodijo hitrosti in način vožnje ter bodo pozorni na varnostjo razdaljo med vozili.

Bobo
Gneča na severni ljubljanski obvoznici

Iz javnega podjetja Hrvatske autoceste (Hac) so v sredo sporočili, da zaradi podaljšanega vikenda povečan promet in gneče na avtocestah proti obali pričakujejo tudi v petek v popoldanskih urah ter v soboto dopoldne, ko bo na Hrvaško po pričakovanjih prišlo več tujih turistov.

Promet ustavljen v obeh smereh

Zaradi požara v predoru Sveti Rok pri Zadru na avtocesti v smeri Splita je začasno ustavljen promet v obeh smereh, je sporočil Hak nekaj pred 13.30 uro. Kot so dodali, sta koloni pred predorom z obeh strani dolgi približno dva kilometra. Hrvaški mediji poročajo, da so posredovali gasilci, podrobnosti o vzrokih požara pa niso znane.