Zaradi začetka počitnic in praznikov v večini Evropskih držav na prometnoinformacijskem centru voznike opozarjajo predvsem na močnejše jutranje prometne konice, ko se bodo domačim vozilom pridružila vozila s tujimi registracijami. Daljše zastoje je pričakovati tudi danes. 

Zaradi omejitev med prazniki se bo pred koncem tedna predvsem na avtocesti med Italijo in Madžarsko povečalo število tovornih vozil. V nedeljo in ponedeljek od 8. do 21. ure bo namreč veljala omejitev prometa tovornih vozil in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol. 

Še nekaj več prometa na prometnoinfomracijskem centru pričakujejo na velikonočni ponedeljek in dan pozneje. Promet bo takrat močno povečan predvsem popoldne, in sicer iz turističnih krajev proti urbanim središčem ter od Hrvaške proti Avstriji in Italiji. 

Največje zgostitve pričakujejo na primorski avtocesti proti Ljubljani, na gorenjski avtocesti do Karavank ter na dolenjski avtocesti proti Ljubljani. Promet se bo dodatno upočasnil in zgostil zaradi delovnih zapor ob rušenju cestninskih postaj.