Obvoz

Da ne bo slabe volje: na območju BTC v Ljubljani obvoz

T.L./STA
16. 3. 2019, 08.30
Posodobljeno: 16. 3. 2019, 08.38
Deli članek:

Zaradi del ta in naslednja dva vikenda zaprta Bratislavska cesta.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Zaradi rekonstrukcije ceste bo danes in v nedeljo ter naslednja dva vikenda zaprta Bratislavska cesta na območju BTC v Ljubljani. Obvoz bo po Šmartinski cesti, Kajuhovi ulici in Letališki cesti, so sporočili iz Mestne občine Ljubljana. Po spremenjeni trasi bodo v času zapor vozili tudi mestni avtobusi na linijah 2 in 7.

Dela potekajo v okviru projekta ureditve nekaterih ulic na območju nakupovalno-poslovnega središča BTC, za katerega je ljubljanska občina pogodbo podpisala decembra lani. Šmartinsko cesto na križišču pri obvoznici ter Bratislavsko cesto bo urejal KPL s podizvajalcema Javno razsvetljavo in Kolektorjem CPG. Vrednost sklenjene gradbene pogodbe je skupaj z davkom na dodano vrednost po poročanju časnika Dnevnik nekaj manj kot 4,6 milijona evrov.

V okviru sprememb bosta severna in južna servisna cesta na odseku med Šmartinsko in Bratislavsko postali enosmerni dvopasovnici, Bratislavska cesta bo po novem širša za en pas. Po gradnji dodatnega pasu bo en vozni pas namenjen vožnji v smeri BTC, druga dva pa bosta namenjena voznikom iz BTC proti obvoznici.

Današnje dvopasovno krožišče med Argentinsko ulico in Bratislavsko cesto bo predelano v tako imenovano turbokrožišče s spiralnim vodenjem prometa.