Več nesreč

Kaj se je dogajalo na zaprti primorski avtocesti

T.L./STA
8. 3. 2019, 18.50
Posodobljeno: 8. 3. 2019, 21.50
Deli članek:

Prometni nesreči za dobro uro zaprli primorsko avtocesto pri Brezovici.

STA
Fotografija je simbolična.

Na primorski avtocesti se je med priključkoma Brezovica in ljubljansko obvoznico v času prometne konice zgodilo več nesreč. Zaradi prometne nesreče je oviran promet med priključkoma Vrhnika in Brezovica proti Ljubljani, vozila so na odstavnem pasu. Po poročanju prometnoinfomacijskega centra je ostal zastoj med Logatecem in Brezovico, potovalni čas se podaljša za pol ure. Zastoj je tudi na regionalni cesti Logatec - Vrhnika - Brezovico na posameznih odsekih.

Na primorski avtocesti je zaradi prometne nesreče zaprt vozni pas med priključkoma Vrhnika in Brezovica proti Ljubljani. Za vozila do 7,5 tone je možen obvoz po regionalni cesti Logatec-Vrhnika-Brezovica, kjer pa tudi nastajajo zastoji na posameznih odsekih. Za osebna vozila je možen obvoz tudi po cesti Unec-Cerknica-Rakitna-Podpeč-Brezovica. 

Prehitra voznica ...

Policisti so bili o prometni nesreči na primorski avtocesti pred izvozom Brezovica proti Ljubljani obveščeni okoli 16.30. Ugotovili so, da se je nesreče zgodila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo voznice osebnega vozila. V nesreči sta bili udeleženi še dve osebni vozili. V nesreči sta se povzročiteljica in potnica v vozilu enega izmed udeležence lažje poškodovali. V nesreči je nastalo za okoli 12.500 evrov materialne škode, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. 

... prekratka varnostna razdalja

Ob 16.50 pa so bili policisti obveščeni še o eni prometni nesreči na primorski avtocesti proti Ljubljani, in sicer je madžarski voznik tovornega vozila s priklopnikom na odseku med Vrhniko in Brezovico zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v zadnjo stran priklopnega vozila srbskega voznika, ki se je ustavljal. Tega pa je porinil v tovorno vozilo s priklopnikom, ki ga je vozil pred njim voznik iz BiH. 

V prometni nesreči sta se madžarski in srbski voznik poškodovala in so ju z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Ljubljana. Povzročitelju bodo po končani preiskavi prometne nesreče izrekli mandatno kazen. 

Vozniki upočenjevali promet, ker so si ogledovali nesreče

Zaradi obeh prometnih nesreč je bil na tem cestnem odseku promet zaprt. Nastal je daljši zastoj, obvoz je potekal po vzporedni regionalni cesti. V času popoldanske konice je nastajal zastoj na primorski avtocesti tudi v smeri proti Kopru, predvsem zaradi voznikov, ki so upočasnjevali promet zaradi ogledovanja nesreč, so opozorili na policiji. 

Trenutno na avtocesti še vedno poteka odstranjevanje posledic druge prometne nesreče, in sicer odstranjevanje poškodovanih tovornih vozil, pretovarjanje tovora.