Stanje na cestah

10-kilometrski zastoj na štajerki

STA/B.K.
13. 10. 2018, 12.24
Posodobljeno: 13. 10. 2018, 12.28
Deli članek:

Na štajerski avtocesti je zaradi del na izvozu Blagovica proti Celju nastal približno desetkilometrski zastoj, vozniki lahko avtocesto zapustijo vsaj na Lukovici ali Krtini.

STA
Fotografija je simbolična.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste bosta danes namreč zaprta prehitevalna pasova med Šentrupertom in Šempetrom v obe smeri.

Tudi na gorenjski avtocesti pred Kranjem zahod proti Jesenicam je zaradi prometne nesreče zaprt prehitevalni pas in nastaja zastoj.

Zaradi prometne nesreče je na južni ljubljanski obvoznici oviran promet na razcepu Malence iz smeri Rudnika proti Debelem hribu.

Približno 300 metrov dolg zastoj je na zahodni ljubljanski obvoznici od Brda proti Brezovici. Zastoji zaradi delovnih zapor so tudi na južni ljubljanski obvoznici od Rudnika proti razcepu Malence in na cestah Trojane-Vransko ter Vodice-Moste.

Na hitri cesti Razdrto-Nova Gorica je zaradi burje prve stopnje med razcepom Nanos in Ajdovščino prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton

Predor Ljubelj bo danes med 15. in 21. uro zaprt zaradi reševalne vaje.

Štajerska avtocesta bo med Blagovico in Vranskim proti Mariboru do 29. oktobra zaprta zaradi del vsako noč med tednom med 21. in 6. uro ter vsak vikend od petka od 21. ure do nedelje do 15. ure. Zaprta bosta tudi uvoza Trojane, tako proti Mariboru kot tudi proti Ljubljani, obvoz bo po vzporedni regionalni cesti. Danes bosta zaprta tudi prehitevalna pasova med Šentrupertom in Šempetrom v obe smeri.

Na gorenjski avtocesti bodo predvidoma danes v poznih večernih urah odprli izvoz Jesenice zahod iz smeri Ljubljane. Obvoz je še vedno urejen preko priključka Jesenice vzhod, Lipce.

Na avstrijski strani predora Karavanke bodo do torka zaradi miniranja občasne popolne zapore, ki bodo trajale do 25 minut.

Na pomurski avtocesti bo predvidoma do 25. oktobra med priključkoma Cerkvenjak in Sveti Jurij ob Ščavnici promet zaradi del potekal dvosmerno po eni polovici avtoceste.

Zaradi odstranjevanja cestninske postaje Nanos in obnove razcepa na vipavski hitri cesti je popolna zapora med razcepom Nanos in Vipavo proti Vrtojbi, Italiji. Obvoz je po vzporedni regionalni cesti Razdrto-Vipava, za tranzitni promet proti Italiji pa preko prehoda Fernetiči. Prav tako bo predvidoma do 21. oktobra zaprt izvoz Nanos iz smeri Kopra proti Novi Gorici.

V Ljubljani bo zaradi del Slovenska cesta od danes do predvidoma nedelje na odseku med Tavčarjevo in Trdinovo ulico zaprta za ves promet. V tem času bo za ves promet zaprta tudi Trdinova ulica. Obvozi osebnih vozil so označeni. Mestni avtobusi bodo vozili po Tivolski in Gosposvetski cesti, za križiščem Tivolske ceste in Vošnjakove ulice bomo uredili začasno postajališče.