Stojijo

Kaos na Hrvaškem: po avtocesti 30 km/h

T.L./STA
25. 8. 2018, 13.51
Posodobljeno: 25. 8. 2018, 14.02
Deli članek:

O prometnih zastojih danes poročajo tudi iz sosednjih Hrvaške, Avstrije in Italije. Zastoji nastajajo na avtocestah ter mejnih prehodih.

STA
Fotografija je simbolična.

O prometnih zastojih danes poročajo tudi iz sosednjih Hrvaške, Avstrije in Italije. Zastoji nastajajo na avtocestah ter mejnih prehodih.

Hrvaški Index je objavil posnetek z avtoceste, ki pokaže, kolikokrat je voznik upočasnil vožnjo in se je peljal s komaj 20 ali 30 km/h. 

Podatkih Hrvaškega avtokluba (Hak) je zastoj na istrskem ipsilonu proti Sloveniji dolg več kot deset kilometrov, medtem ko je pred predorom Učka v smeri Reke zastoj dolg devet kilometrov. Na otoku Krk se zastoj pred mostom v smeri kopnega začne pri Malinski, zastoji so tudi na več delih jadranske magistrale ter na avtocesti Zagreb-Split v obeh smereh ter na mejnem prehodu s Srbijo Bajakovo.

V Avstriji je najhuje na turski avtocesti A10 med Salzburgom in Beljakom, kjer se vožnja na 200 kilometrov dolgem odseku podaljša za uro in 45 minut. Pred turskim predorom je zastoj dolg deset kilometrov, zastoji so tudi na drugih delih avtoceste v obeh smereh. O zastojih poročajo tudi iz Tirolske ter z mejnih prehodov z Nemčijo.

Zastoji so tudi na avtocestah v Furlaniji-Julijski krajini, in sicer od Trsta v smeri proti Benetkam ter tudi v smeri Trbiža oziroma proti Avstriji.