Najdaljša je na mejnem prehodu Gruškovje, kjer avtomobili za vstop v državo čakajo uro in pol. Cesta Korensko sedlo-Podkoren je zaprta zaradi prometne nesreče, gneča pa je tudi na gorenjski avtocesti pred prehodom Karavanke, kjer je zastoj dolg 2,5 kilometra.

Predor Karavanke namreč občasno zapirajo, na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste pa v smeri proti Kranjski Gori priporočajo izvoz Jesenice vzhod, Lipce.

Potovalni čas na posameznih delih primorske avtoceste med Postojno in Brezovico v smeri proti Ljubljani je upočasnjen, zato se pot podaljša za 15 do 20 minut. Priključek Vrhnika pa je ponovno odprt v obe smeri, saj so predčasno končali z deli na avtocesti za ta konec tedna.

Gost promet je še na cesti Bohinj-Bled na Bledu.

Zaradi izvajanja mejne kontrole na avstrijski strani občasno zapirajo tudi predor Ljubelj.

Čakalne dobe so na mejnih prehodih Sorčega, Jelšane in Starod, kjer avtomobili za vstop v državo čakajo 20 minut. Na mejnih prehodih Sečovlje in Zgornji Leskovec je čakalna doba za vstop v državo pol ure, na mejnem prehodu Dragonja 40 minut, na mejnem prehodu Obrežje ena ura, na mejnem prehodu Gruškovje pa kar ura in pol, še navaja prometno-informacijski center.