In enako bo po pričakovanjih tudi pri nas. Zaradi italijanskih dopustov je gnečo pričakovati na cestah v Istri od Italije do Hrvaške ter na avtocesti A1 med Italijo in Madžarsko.

Pestro bo

Daljše čakalne dobe gre pričakovati na mejnih prehodih s Hrvaško v Istri in na mejnem prehodu Gruškovje na Štajerskem. V primeru daljših čakalnih dob na Gruškovju na prometnoinformacijskem centru priporočajo uporabo mejnih prehodov Zavrč in Središče ob Dravi.

Na Gorenjskem bodo pogostejši zastoji pred predorom Karavanke proti Avstriji. Čakanje se lahko podaljša tudi na mejnih prehodih Ljubelj in Šentilj zaradi povečanega nadzora avstrijske policije.

V ponedeljek in torek je na Madžarskem praznik, zato se bo tega dne povečalo število tovornih vozil pred prehodih z Madžarsko.

Zaradi nujnih vzdrževalnih del je za danes in nedeljo načrtovana zapora odstavnega in voznega pasu na odseku štajerske avtoceste Domžale-Šentjakob na štajerski avtocesti proti Mariboru. Promet bo v času zapore poteka po prehitevalnem pasu.

Na cestninski postaji Vrhnika na primorski avtocesti se pričenjajo dela za rušitev cestninske postaje, zato bo priključek Vrhnika zaprt do ponedeljka zjutraj. Po načrtih se bodo dela končala konec avgusta.

Na viaduktu Verd proti Kopru bodo na območju treh voznih pasov do 24. avgusta med 7. in 17. uro zaradi popravil v garancijskem roku izmenično zapirali počasni in prehitevalni pas.