Razmere na cesti

Čakanje na meji in obvoz na primorski avtocesti

T.L.
6. 7. 2018, 18.51
Posodobljeno: 6. 7. 2018, 19.49
Deli članek:

Za voznike, ki se bodo od jutri naprej odpravili na pot v smeri Primorske, pa še ena neprijetna novica: na primorski avtocesti bo zaradi odstranjevanja cestninske postaje od sobote od 4. ure, do predvidoma ponedeljka, 16. julija, zaprt priključek Unec v obe smeri.

STA
Fotografija je arhivska.

Turistična sezona je tu in s tem tudi čakalne dobe na mejnih prehodih. Po podatkih prometnoinformacijskega centra na mejnem prehodu Gruškovje vozniki osebnih vozil na vstop v in izstop iz države čakajo 30 minut. Na mejnem prehodu Metlika vozniki osebnih in tovornih vozil na izstop čakajo 40 minut, na mejnem prehodu Dobovec pa 30 minut (velja tudi za tovornjake). 

Za voznike, ki se bodo od jutri naprej odpravili na pot v smeri Primorske, pa še ena neprijetna novica: na primorski avtocesti bo zaradi odstranjevanja cestninske postaje od sobote od 4. ure, do predvidoma ponedeljka, 16. julija, zaprt priključek Unec v obe smeri. Obvoz bo preko Postojne in Logatca.

Trenutno je zastoj, dolg pol kilometra, na koncu podravske avtoceste pri Podlehniku in naprej po glavni cesti do mejnega prehoda Gruškovje, gost promet z zastoji pa je še na cestah Izola - Strunjan in Draženci - Ptuj.