Razmere

Na cestah vetrovno

STA/B.K.
27. 2. 2018, 07.12
Posodobljeno: 27. 2. 2018, 07.21
Deli članek:

Burja na Primorskem je ponoči oslabela, a sedaj ovira promet močan veter v Pomurju in na Gorenjskem.

Profimedia
Na Ilirskobistriškem in tudi ponekod drugod na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja s sunki nad 100 kilometri na uro.

Burja na Primorskem je ponoči oslabela, tako je primorska avtocesta pri predoru Kastelec ponovno odprta. Prav tako je ponovno odprta Luka Koper. Po poročanju prometnoinformacijskega centra močan veter ponekod v Pomurju in na Gorenjskem ovira promet, ponekod dela tudi snežne nanose. Vozite previdno.

Zaradi zimskih razmer je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike na cestah Razdrto-Manče, Ajdovščina-Col-Črni Vrh-Godovič ter Godovič-Idrija. Pa tudi na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje, Petrina, Metlika, Gruškovje in Petišovci. Izločanje se izvaja na podravski avtocesti pred počivališčem Podlehnik proti Hrvaški.

Prepoved za tovorna vozila je na glavni cesti Novo mesto-Metlika, Štrekljevec-Jugorje ter na mejnem prehodu Dobovec proti Hrvaški.

Prepovedan promet za tovorna vozila nad 7,5 t je zaradi zimskih razmer na glavni cesti Škofljica-Žlebič.

Na prelazih Ljubelj ter Jezerski Vrh je na avstrijski strani obvezna uporaba verig.

Zaradi jutranje prometne konice je promet povečan na cestah, ki vodijo v mestna središča ter na mestnih obvoznicah.

Do četrtka bo še mrzlo. V večjem delu Slovenije bo srednja dnevna temperatura pod -7 stopinj Celzija. Občutek mraza bo stopnjeval veter, opozarjajo vremenoslovci.