Gneča

FOTO: Ohromljena dolenjska avtocesta: pločevinasti kači ni videti konca

J.P./STA
23. 12. 2017, 13.53
Posodobljeno: 23. 12. 2017, 13.55
Deli članek:

Promet na pomembnejših prometnicah v državi, predvsem v smeri meje s Hrvaško, je danes močno obremenjen. Čakalne dobe za izstop iz države so na mnogih mejnih prehodih. Zastoj na dolenjski avtocesti med cestninsko postajo Drnovo in mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški se je od zgodnjega jutra podaljševal in je bil ob 9. uri dolg že 20 kilometrov.

Bralka A. H.

Na mejnih prehodih Starod, Metlika, Slovenska vas, Obrežje, Rigonce, Dobovec in Gruškovje so daljše čakalne dobe pri izstopu iz Slovenije, kažejo podatki Prometno-informacijskega centra za državne ceste. Na Obrežju vozniki tako osebnih vozil kot tovornjakov in avtobusov za vstop na Hrvaško čakajo celo pet ur, na ostalih mejnih prehodih pa od 30 minut do ene ure. 

Kot so pojasnili na Policijski upravi Novo mesto, zastojev ni na mejnih prehodih Vinica in Dobova, zato voznikom, ki potujejo proti Hrvaški, svetujejo, naj se preusmerijo na ta dva mejna prehoda. 

V večkilometrski koloni proti Obrežju je zjutraj ena oseba potrebovala zdravniško pomoč. Reševalci so imeli težave s prebijanjem do pomoči potrebnega, tako da so jim na pomoč pri prevozu bolnika priskočili policisti. 

Gneča in zastoji so še na pomurski avtocesti pred priključkom Pince proti Madžarski, na koncu podravske avtoceste pred Podlehnikom proti Hrvaški in na glavni cesti od Podlehnika proti mejnemu prehodu Gruškovje.