Promet

Gneča in zastoji na primorski avtocesti

J.P./STA
2. 9. 2017, 09.58
Posodobljeno: 2. 9. 2017, 12.19
Deli članek:

Na primorski avtocesti med počivališčem Lom in Uncem sta zaradi nesreče zaprta prehitevalni in vozni pas v smeri Kopra, promet poteka po počasnem pasu. Nastal je daljši zastoj, kolona sega skoraj do Vrhnike, potovalni čas pa se podaljša za okoli 55 minut, opozarjajo na prometnoinformacijskem centru.

Bobo
Potovalni čas se po podatkih prometnoinformacijskega centra podaljša za od 15 do 20 minut (fotografija je simbolična).

Na dolenjski avtocesti med Višnjo Goro in Grosupljem je zaradi nesreče zaprt prehitevalni pas proti Ljubljani. Na dolenjski avtocesti pred priključkom Novo mesto zahod pa je zaradi gorečega vozila oviran promet v smeri Obrežja oz. Hrvaške, opozarja prometnoinformacijski center.

Gneča z zastoji je tudi na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke v smeri Avstrije, kjer je kolona dolga okoli tri kilometre, za Kranjsko Goro priporočajo izvoz Jesenice vzhod. Gneča je tudi na gorenjski avtocesti med priključkom Brod in razcepom Koseze iz smeri Gorenjske, kjer občasno zapirajo predor Šentvid, ter na ljubljanski zahodni obvoznici med razcepoma Koseze in Kozarje v smeri Vrhnike.

Zastoji so tudi na ljubljanski vzhodni obvoznici med priključkom Bizovik in razcepom Malence v smeri Malenc, zato občasno zapirajo predor Golovec, ter na glavni cesti Draženci-Podlehnik-Gruškovje.

O zastojih poročajo tudi na Hrvaškem, kolone so na mejnih prehodih. Na mejnem prehodu Dragonja je za vstop čakalna doba eno uro, za izstop 20 minut. Na Gruškovju vozniki za vstop in izstop čakajo 45 minut, v Jelšanah za vstop v državo 40 minut in v Sečovljah pol ure.