Prometna nesreča

Po trčenju v tovornjak poškodovan voznik kombija

J.P./STA
28. 8. 2017, 10.24
Posodobljeno: 28. 8. 2017, 12.03
Deli članek:

Štajerska avtocesta je med priključkoma Celje - center in Dramlje v smeri proti Mariboru ponovno odprta.

STA

Za dobro uro in pol so jo namreč zaprli zaradi prometne nesreče, v kateri se je po podatkih Policijske uprave Celje voznik kombija, ki je trčil v tovorno vozilo s priklopnikom, lažje poškodoval.

Promet, ki ostaja zgoščen tudi po odstranitvi posledic prometne nesreče, so v času zaprtja avtoceste preusmerili na vzporedno regionalno cesto.

Kot so pojasnili na celjski policijski upravi, je v prometni nesreči prišlo do naleta, voznik kombija mariborskih registrskih tablic je trčil v zadnji del tovornega vozila s priklopnikom ljubljanskih registrskih tablic. Voznik kombija se je v nesreči lažje poškodoval, zaradi česar so ga odpeljali v celjsko bolnišnico.

Gneča in zastoji so po podatkih prometnoinformacijskega centra tudi na gorenjski avtocesti med priključkom Brod in razcepom Koseze v smeri Kosez ter naprej na ljubljanski zahodni obvoznici med razcepoma Koseze in Kozarje v smeri Kozarij. Prav tako je promet upočasnjen na primorski avtocesti med Logatcem in Uncem v smeri proti Kopru, potovalni čas se podaljša za 10 do 15 minut. Gneča je tudi na cestah Lucija-Strunjan in Celje-Vojnik.

Kilometrski zastoj je nastal tudi pred predorom Karavanke, ki ga v smeri proti Avstriji občasno zapirajo zaradi poostrenega nadzora na avstrijski strani.

Po podatkih hrvaškega avto kluba je zastoj tudi na hitri cesti proti mejnima prehodoma Sečovlje in Dragonja, kolona vozil je dolga po tri kilometre. Na mejnem prehodu Sečovlje in Dragonja vozniki za vstop v Slovenijo čakajo po eno uro, na mejnem prehodu Jelšane 50 minut, na Obrežju in Sočergi pa po 20 minut.