Razmere

Začelo se je: karavana se vali iz Avstrije, na meji zastoji

T.L.
29. 7. 2017, 08.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Potrpežljivo na cesti, ki so ta konec tedna precej obremenjene. Začelo se je že zgodaj zjutraj.

Bobo
Obrežje

Slovenske ceste so ta konec tedna precej obremenjene že od jutranjih ur. Po zadnjih podatkih policije je daljša čakalna doba na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Jelšane, Metlika, Obrežje in Gruškovje, opozarja prometno-informacijski center.

Na mejnih prehodih Sečovlje in Dragonja je čakalna doba za osebna vozila dve uri za vstop in izstop iz države. Vozniki osebnih vozil morajo na mejnem prehodu Gruškovje za vstop v državo čakati eno uro. Pol ure je čakalna doba za vstop na mejnem prehodu Sočerga in za izstop na mejnem prehodu Jelšane. Na prehodu Jelšane morajo vozniki osebnih vozil za vstop čakati 20 minut, za izstop iz države na mejnem prehodu Sočerga pa znaša čakalna doba tudi 20 minut.

Po podatkih hrvaškega avto kluba HAK je 5 km dolg zastoj proti mejnima prehodoma Sečovlje in Dragonja.

Na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhniko je zaradi prometne nesreče oviran promet proti Ljubljani, vozila so na odstavnem pasu.

Na primorski avtocesti je upočasnjen promet na posameznih odsekih med Uncem in Brezovico proti Ljubljani, potovalni čas se podaljša 15 - 20 minut, opozarjajo na PIC.

Pred predorom Karavanke iz smeri Avstrije je zastoj dolg 7 km, 7 km pa v smeri Avstrije, zato za osebna vozila v smeri Kranjska Gora priporočajo izvoz Jesenice vzhod oziroma Lipce). O gneči in zastojih poročajo tudi na cestah Podlehnik - Gruškovje, Lesce - Bled, Lucija - Sečovlje in Koper - Šmarje - Dragonja.