Čakali največ eno uro

Na mejah danes le kratkotrajna gneča

K.A./STA
15. 4. 2017, 19.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Večje gneče na mejnih prehodih s Hrvaško zaradi poostrenega nadzora schengenske meje danes ni bilo.

STA
Danes ni bilo večjih čakalnih dob.

Še najdlje so morali vozniki čakati v poznih dopoldanskih urah na primorskih mejnih prehodih Dragonja in Sečovlje, dobro uro. Drugod je promet potekal bolj ali manj tekoče.

Že v petek so na Prometno-informacijskem centru za državne ceste opozorili, da bosta danes mejna prehoda Sečovlje in Dragonja zaradi enodnevnih oziroma dvodnevnih migracij turistov v Istro ob velikonočnih praznikih najbolj obremenjena.

Okoli 11. ure so morala osebna vozila na obeh mejnih prehodih čakati na izstop in na vstop v državo približno 40 minut. Po poldnevu se je čas čakanja na Dragonji skrajšal na približno 20 minut, v Sečovljah pa precej podaljšal, tako da so tam vozniki za prestop meje potrebovali več kot uro. Kmalu so se razmere umirile tudi tam.

V petek je bilo najhuje zjutraj in dopoldne na Obrežju, kjer je bila kolona vozil na koncu dolenjske avtoceste dolga okoli deset kilometrov, kar je pomenilo večurno čakanje. Popoldne in še posebej čez noč so se kolone skrajšale in zjutraj je bilo treba na mejni nadzor čakati le običajnih nekaj minut.

Strožji nadzor potnikov je po poročanju POP TV prinesel že prve rezultate. Slovenska policija za zapahe ni spravila še nobenega terorista, je pa aretirala več posameznikov, ki so jih zaradi različnih kaznivih dejanj iskali po Evropi.

Kolonam pa se tudi v prihodnjih dneh ne bo mogoče izogniti. Zaradi konca praznikov ter zaključka počitnic v več evropskih državah je pričakovati povečano gostoto prometa na slovenskih cestah predvsem v ponedeljek in torek, je zapisano na spletnem portalu Prometno-informacijskega centra.