V tovorno vozilo

FOTO: Huda nesreča: voznik ostal ukleščen

T.L.
7. 2. 2017, 07.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zgodila se je prometna nesreča, ki je za krajši čas zaprla polovico primorske avtoceste.

PIC
Pogled v smeri Ljubljane.

Na primorski avtocesti v smeri Kopra se je zgodaj zjutraj zgodila huda prometna nesreča. Kot je povedala Anita Leskovec s PU Koper, se je nesreča zgodila, ko se je voznik kombija zaletel v zadnji del tovornega vozila in ostal v njem ukleščen. Voznika so gasilci že rešili, je pa po prvih informacijah utrpel hujše poškodbe. 

Policija je ob 5.19 sprejela obvestilo o hujši prometni nesreči na avtocesti pri Ravbarkomandi. Na kraju so ugotovili, da se je 24-letni voznik tovornega vozila s polpriklopnikom iz okolice Kočevja vključeval na avtocesto s počivališča Ravbarkomanda. Vozil je po pospeševalnem pasu, na koncu pospeševalnega pasu pa je zapeljal levo na vozni pas. V tem trenutku je po voznem pasu pripeljal 39-letni voznik kombija iz Ljubljane, ki je trčil v zadnji del polpriklopnika. Ostal je ukleščen v vozilu, iz vozila so ga s tehničnim posegom rešili gasilci. Po prvih podatkih je huje poškodovan, odpeljan je bil v UKC Ljubljana. Voznik tovornega vozila bo kazensko ovaden.

PIC
Zastoj pri Ravbarkomandi v smeri Kopra.

Avtocesta je bila najprej zaprta, ob 6.44 je bi odprt prehitevalni pas. 

Zaradi prometne nesreče je bila zjutraj zaprta polovica primorske avtoceste med Uncem in Postojno proti Kopru. Okoli 7.40 ure pa so sporočili, da je zaradi prometne nesreče zdaj pri počivališču Ravbarkomanda proti Kopru zaprt vozni pas. Zastoj je bil dolg 3 km, poroča Prometnoinformacijski center.