Vozite previdno

Zaradi burje zaprta primorska avtocesta

J.P./STA
18. 1. 2017, 07.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zaradi burje sta zaprti primorska avtocesta med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani, obvoz je možen po vzporedni regionalni cesti, in hitra cesta Nova Gorica-Razdrto med Selom in Nanosom v obe smeri. Snežni nanosi zaradi močnega vetra občasno nastanejo na primorski avtocesti med Uncem in Razdrtim.

STA
Po napovedih agencije za okolje bo danes na Primorskem še pihala močna burja.

Na cestah Podnanos-Manče-Vipava, Ajdovščina-Selo in Selo-Ajševica-Vogrsko je zaradi burje prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, opozarjajo na prometnoinformacijskem centru.

Na primorski hitri cesti pred cestninsko postajo Bazara izločajo tovorna vozila in avtobuse proti razcepu Nanos. Na primorski avtocesti je pred počivališčem Studenec v obe smeri zaprt vozni pas zaradi ustavljenih tovornih vozil.

Na regionalni cesti Selo-Ajševica, v Ozeljanu, promet poteka izmenično enosmerno zaradi prevrnjenega tovornega vozila.

Prepoved za priklopnike in polpriklopnike velja na mejnih prehodih Petrina in Babno Polje zaradi zimskih razmer na Hrvaškem ter na regionalni cesti Col-Črni Vrh-Godovič.

Prelaz Vršič je zaprt zaradi zasneženega cestišča.

Poledenele ceste

Zaradi nizkih temperatur so lahko posamezne ceste poledenele, ponekod na regionalnih in lokalnih cestah je na vozišču zmrznjen sneg. Voznike pozivamo naj svoja vozila očistijo preden se odpravijo na pot, vozijo previdno in s primerno varnostno razdaljo.

Po napovedih agencije za okolje bo danes na Primorskem še pihala močna burja, ki bo na izpostavljenih mestih v sunkih dosegala hitrost 110 do 140 kilometrov na uro. V četrtek bo burja postopoma slabela, v noči na soboto pa ponehala.

Danes bo morje ob slovenski obali zaradi burje močno vzvalovano. Najvišji valovi nekaj sto metrov od obale lahko dosežejo višino do tri metre. Visoko valovanje lahko ogrozi valovom izpostavljene dele obale.
Morje bo močno vzvalovano tudi v četrtek.