Opozorilo

Previdno na avtocesti! Močan veter lahko prestavlja vozila

M.K.
6. 1. 2017, 09.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zaradi močnega vetra je na gorenjski avtocesti med Podtaborom in Hrušico oviran promet.

Bobo
Na zgornjem delu gorenjske avtoceste zaradi močnega vetra še vedno velja omejitev 80 kilometrov na uro (slika je simbolična).

Na prometno-informacijski center za državne ceste zato pozivajo voznike k previdni vožnji. Opozorilo velja kot splošno opozorilo, glede na vremenske napovedi in poročila Agencije RS za okolje (Arso), so nam pojasnili na prometno-informacijskem centru.

Na Policijski upravi Kranj opozarjajo, da na zgornjem delu gorenjske avtoceste zaradi močnega vetra še vedno velja omejitev 80 kilometrov na uro. Hitrost je omejena v obeh smereh vožnje od Vrbe do Lipc, zelo verjetni pa so občasni močnejši sunki vetra, predvsem na območju Most.

Vozniki naj se na tem odseku izogibajo prehitevanju in naj vozijo še posebej previdno ter z zadostno varnostno razdaljo, saj močan veter lahko tudi prestavi vozilo, so poudarili.

Napoved Arso kaže, da bo danes v višjih legah, pod Karavankami in v zgornjem Posočju pihal okrepljen severni veter s sunki nad 70 kilometri na uro. Na Ilirskobistriškem in tudi ponekod drugod na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja s sunki nad 100 kilometri na uro.

Po napovedi bodo predvidoma sunki vetra tudi v severovzhodni Sloveniji presegli 70 kilometrov na uro. Kot je razvidno s spletnega servisa meteoalarm, je zaradi močnega vetra tako za severozahodno in jugozahodno Slovenijo kot severovzhod države še vedno razglašena oranžna stopnja ogroženosti.

V notranjosti Slovenije in tudi na Primorskem v krajih brez burje, kot je Goriška, se vse do nedelje temperature ves dan ne bodo dvignile nad ledišče. Jutranje temperature bodo bodo večinoma pod -10 stopinj Celzija. Občutek mraza bo do -20 stopinj Celzija.