Kajuhova ulica bo na severnem kraku križišča Kajuhove ulice in Letališke ceste zaprta danes in v nedeljo. Kot so zapisali na Mestni občini Ljubljana, bo obvoz urejen po Šmartinski, Bratislavski in Letališki cesti oziroma po Šmartinski, Njegoševi in Zaloški cesti. Zaradi zapore bodo po obvozni trasi vozili tudi mestni avtobusi na linijah 2, 22 in 24.

Obnove Kajuhove ulice sicer tokrat ne vodi Mol, temveč Zlatarna Celje. Kot so za časnik Dnevnik pojasnili na občini, so s podjetjem sklenili pogodbo o opremljanju, s katero lahko občine po zakonu naložbe v komunalno infrastrukturo izjemoma prenesejo na vlagatelje. Koliko bo obnova Kajuhove ulice stala, še ni jasno, po pogodbi z Zlatarno Celje pa znaša slabih 1,6 milijona evrov. Na občini so sicer za obstoječo komunalno opremo že plačali 286.000 evrov.

Ponovno bo danes posebna prometna ureditev zaradi nogometne tekme od 18.30 naprej veljala okoli stadiona Stožice. Kot izpostavljajo na občini, se lahko obiskovalci na tekmo brezplačno pripeljejo z mestnimi avtobusi. Ob predložitvi vstopnice tri ure pred in tri ure po tekmi se namreč z mestnimi avtobusi lahko vozijo brezplačno, prav tako bodo v času tekme brezplačna parkirišča v lastni občine.

Na Tržaški cesti bo medtem pri avtocestnem priključku Ljubljana Vič do nedelje zvečer promet oviran zaradi asfaltiranja. Občasno bo cesta v posamezne smeri tudi zaprta, piše na spletni strani prometno-informacijskega centra. Na ljubljanski obvoznici bo ob tem v nedeljo na razcepu Koseze zaprt nadvoz iz smeri Šentvida proti Dravljam oziroma Bežigradu.

Bosta pa v nedeljo ob ugodnem vremenu za asfaltiranje v smeri centra že odprta oba vozna pasova na Celovški cesti.