Prometni kolaps

Na primorski avtocesti štiri prometne nesreče, 30-kilometrski zastoj

M.K./STA
9. 9. 2016, 21.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na primorski avtocesti so se popoldan zgodile štiri prometne nesreče, v katerih je bilo po dosedanjih podatkih policije udeleženih šest vozil, vsaj ena oseba pa je poškodovana. Avtocesta je znova odprta, kljub temu pa ostaja 30 kilometrov dolg zastoj od Unca proti Brezovici.

Promet.si
Avtocesta je znova odprta, kljub temu pa ostaja 28 kilometrov dolg zastoj od Unca proti Brezovici.

Policijska uprava Ljubljana je bila danes nekaj po 17. uri obveščena o prometni nesreči na primorski avtocesti pred priključkom Brezovica v smeri Ljubljane. Po prvih znanih informacijah naj bi bila v nesreči udeležena vsaj tri vozila, ena oseba pa poškodovana.

Zaradi velike količine prometa proti Ljubljani je začel nastajati zastoj, zaradi česar je v nadaljevanju prišlo še do treh prometnih nesreč. Po do sedaj zbranih podatkih je bilo v štirih nesrečah udeleženih šest vozil, nastala je predvsem gmotna škoda, poškodovana pa je vsaj ena oseba, so sporočili s PU Ljubljana.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so z ogledi krajev prometnih nesreč in zbranimi obvestili ugotovili, da je do prometnih nesreč prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in na prekratki varnostni razdalji.

Promet.si
Avtocesta je znova odprta, kljub temu pa ostaja 28 kilometrov dolg zastoj od Unca proti Brezovici.

Avtocesta je bila nekaj časa v celoti zaprta, nato je promet stekel po odstavnem pasu, ob 20.40 pa je bila
avtocesta v celoti odprta. Kljub temu je po podatkih prometnoinformacijskega centra ostal 30 kilometrov dolg zastoj.