Slovenske ceste

Gneča in zastoji, na mejnih prehodih čakalne dobe

J.P./STA
21. 8. 2016, 17.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na številnih odsekih slovenskih cest je gneča. Ponekod po državi so ceste tudi mokre, zato na Prometno-informacijskem centru za državne ceste voznikom svetujejo, naj vožnjo prilagodijo razmeram na cestah.

Dolenjski list
Vozniki za prestop meje med Hrvaško in Slovenijo čakajo na več mejnih prehodih (fotografija je arhivska).

Na štajerski avtocesti med predorom Podmilj in priključkom Blagovica proti Ljubljani je zaradi prometne nesreče zaprt vozni pas. Nastal je zastoj, ki je trenutno dolg dva kilometra. Občasno zapirajo predora Podmilj in Trojane. Na prometno informacijskem centru voznike opozarjajo, da morajo pustiti med ustavljenima kolonama dovolj prostora za vožnjo intervencijskih vozil.

Zastoji so na gorenjski avtocesti med priključkom Jesenice vzhod in predorom Karavanke proti Avstriji. Kolona vozil je dolga približno devet kilometrov. Zaradi kontrole prometa na avstrijski strani predor občasno zapirajo. Voznikom, ki so namenjeni proti Kranjski Gori, priporočajo izvoz Jesenice vzhod, za osebna vozila proti Avstriji pa prelaza Ljubelj ali Korensko Sedlo oz. mejni prehod Rateče.

Na Prometno-informacijskem centru za državne ceste voznikom svetujejo, naj vožnjo prilagodijo razmeram na cestah.

Prav tako zastoji nastajajo na cestah Šmarje-Dragonja in Lucija-Izola.

Vozniki za prestop meje med Hrvaško in Slovenijo čakajo na več mejnih prehodih. Na Sečovljah za vstop v državo čakajo 30 minut, za izstop pa 20 minut. Na mejnem prehodu Dragonja za vstop čakajo 40 minut, za izstop iz Slovenije pa 40 minut. Na Gruškovju je čakalna doba za vstop v Slovenijo kar dve uri, za izstop pa 20 minut, na Obrežju pa je čakalna doba zgolj za avtobuse, in sicer 30 minut.